Pregătiri pentru hramul Catedralei Patriarhale

Catedrala patriarhală se pregătește de sărbătoare. Pe 27 octombrie îl vom pomeni pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Pelerinii sunt așteptați să participe, ca în fiecare an, în număr mare la hramul Catedralei patriarhale ale cărui pregătiri sunt în desfășurare. Praznicul este cel mai important eveniment al anului în Capitala României, adunând cu trecerea timpului din ce în ce mai mulți oameni care vin atât din țară, cât și din străinătate pentru a se închina la moaștele sfinților, pentru a se ruga și pentru a mulțumi pentru ajutor.

Atmosfera de pietate de pe Dealul Patriarhiei, slujbele care se oficiază în permanență, jertfa celor care stau la rând pentru a se închina, fac din prezența la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie o experiență unică la care sunt invitați toți credincioșii.

Moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou se află în Catedrala Patriarhală din anul 1774. Cuviosul a fost proclamat ocrotitorul spiritual al Catedralei și al orașului București de Mitropolitul Filaret al II-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente