Preasfințitul Părinte Timotei: Cuvintele Evangheliei bat mereu la poarta inimii noastre

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, a vorbit credincioșilor duminică despre Pilda Semănătorului, spunând că sămânța reprezintă cuvintele Evangheliei care „bat mereu la poarta inimii noastre”.

Ierarhul a spus că acestea „bat la ușa inimii tuturor, în primul rând a slujitorilor Bisericii și apoi a celor care sunt împreună cu noi în via Domnului. Aceste cuvinte bat pentru a deschide inima și pentru a lăsa pe Mântuitorul să intre și să rămână la noi”.

În omilia sa de la Parohia Sfânta Vineri din Drumul Taberei, Preasfințitul Părinte Timotei a explicat că Semănătorul era Fiul lui Dumnezeu Cel trimis în lume și a semănat sămânța învățăturii Sale, adică cuvintele cele de viață făcătoare”.

„Din sămânța aruncată în țarină, adică în lume, doar a patra parte din ea, a căzut în pământ bun” a precizat ierarhul.

Oare pe cine reprezintă aceste semințe aruncate în țarina mântuirii? Ne reprezintă pe noi, cei adeseori indiferenți, neatenți la cuvântul lui Dumnezeu.

Sfânta Cuvioasă Parascheva

În continuare Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Parascheva și minunile pe care le-au făcut moaștele ei.

De asemenea, ierarhul a menționat faptul că Parohia Sfânta Vineri, care este ocrotită de Sfânta Parascheva, este legată de numele acesteia deoarece paraschevi  în greacă se traduce prin vineri.

Sfânta s-a bucurat de mari daruri de la Dumnezeu pentru că l-a urmat pe El încă din pruncie, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei.

Sfânta, „într-o zi de duminică, auzind cuvintele Evangheliei l-a urmat pe Domnul” și „a lepădat haina cea bogată pe care o purta îmbrăcându-se în hainele unei cerșetoare”.

Sfânta Cuvioasă Parascheva a arătat prin semne minunate de la Dumnezeu darul pe care sfinții îl primesc ca semn al ostenelilor lor de la Domnul.

Ierarhul a mărturisit că Sfânta Parascheva este una dintre cele mai cinstite sfinte din întreaga ortodoxie.

„În fiecare zi Catedrala Mitropolitană din Iași este plină de credincioși, și nu cred să fie undeva un pelerinaj mai mare închinat vreunui Sfânt, cu excepția sfinților cunoscuți din Grecia doar în ziua prăznuirii lor, dar nu cred să fie în lumea ortodoxă un pelerinaj mai iubit și mai așteptat decât acela al Sfintei Cuvioase Parascheva”.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente