Preasfinţitul Părinte Siluan a participat la evenimentele de Crăciun dedicate românilor din Ungaria

În seara zilei de 21 decembrie au fost organizate pentru românii din Ungaria două evenimente de Crăciun, la care a participat şi Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan: Serbarea de Crăciun a elevilor de la Școala Generală Românească, clasele I-VIII, din Micherechi (Méhkerék) și o Serată de Crăciun, organizată de Autoguvernarea Românească Locală din Șărcad (Sarkad).

Serbarea copiilor din Micherechi a avut loc la Căminul Cultural „Gheorghe Dulău” din localitate și a adunat circa 200 de persoane: cadre didactice, elevi, părinți și bunici ai acestora, dar și oficialități locale.

Au urmat momentele artistice oferite de Corul Școlii, dirijat de Domnul Profesor Grigore Poiendan și de fiecare clasă în parte care au colindat, au cântat și au dansat, au oferit scenete speciale cu Nașterea Domnului, precum și alte momente inedite, pregătite cu mult talent și transmise cu emoție și bucurie.

În aceeași seară, la Sărcad (Sarkad) a avut loc tradiționala Serată de Crăciun, oferită și organizată de Domnul Ioan Tat, Președintele Autoguvernării Românești Locale de aici, la care au luat parte circa 100 de persoane.

Serata a cuprins un cuvânt de salut și de mulțumire din partea Domnului Președinte Ioan Tat, un mesaj de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan și un program artistic, cu colinde de Crăciun, cântece și dansuri românești din zona Banatului, oferite de câteva perechi de tineri foarte talentați, membri ai Ansamblului Folcloric „Doina Bihorului”, înființat în anul 2008 de Domnul Gheorghe Gros, din Chitighaz.

Foto Credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente