Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul semnează un florilegiu patristic despre comuniunea de credință

Florilegiul patristic „Comuniunea de credință, mărturie a vieții în Hristos și însușire fundamentală a Bisericii” semnat de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Volumul este structurat în zece capitole care surprind cugetări patristice despre unitatea de credință ale unor mari Sfinți Părinți ca Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Atanasie cel Mare, Sfântul Chiril al Alexandriei, Sf. Grigorie de Nazianz, Sfântul Ioan Damaschin etc.

Pe parcursul celor peste 300 de pagini pot fi regăsite subiecte de interes atât pentru teologi cât și pentru laici: „Sfânta Treime, modelul suprem de unitate și pildă de comuniune inter-personală”, „Rolul rugăciunii în păstrarea și concretizarea unității de credință”, „Sfintele Taine și contribuția acestora la păstrarea unității de credință” etc.

În prefața cărții, Episcopul Vicar Patriarhal consemnează: „Hristos este vița și viața care conduc la unitate și la comuniune. Unitatea de credință și comuniunea cu Hristos și cu semenii sunt coordonate definitorii ale finalității existenței umane. Aceste două coordonate majore sunt caracterizate de dinamism, pentru că atât unitatea, cât și comuniunea cresc, rodesc și se dezvoltă împreună, fiind încălzite de Soarele Hristos”.

Citește câteva pagini!

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook


Știri recente