Preasfințitul Părinte Antonie la Anenii Noi: Darul ne apropie de Dumnezeu și de semeni

Episcopul Antonie de Bălți a slujit duminică în Arhiepiscopia Chișinăului, la Biserica „Sfântului Ierarh Nicolae” din oraşul Anenii Noi.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși la binefaceri explicând că prin daruri ne apropiem de Dumnezeu și de semeni.

„Când dăruim, ne asemănăm cu Dumnezeu, Marele Dăruitor de la care avem toate binefacerile. Darul ne apropie de Dumnezeu și de semeni. Când dăruim unui semen de-al nostru, darul nostru merge la Hristos, care nu rămâne niciodată dator și ne răsplătește prin diferite forme, unele doar de El știute”.

PS Antonie la Anenii Noi. ©Episcopia de Bălți.

„Când dăruim, noi nu ne lipsim de ceva material, ci darul nostru se transformă într-un câștig pentru Împărăția lui Dumnezeu”.

După Sfânta Liturghie, PS Antonie a oficiat un Te Deum pentru binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu de Preotul Paroh Victor Bejan, familia sa şi comunitatea ortodoxă din Anenii Noi.

PS Antonie i-a dărui părintelui Victor cartea „Sectele religioase din Japonia”, scrisă de Cuv. Anatolie Tihai. ©Episcopia de Bălți.
Capela în care se oficiază slujbele până la ridicarea noii Biserici din Anenii Noi. ©Episcopia de Bălți.

Pr. Victor Bejan a transmis mulțumiri Mitropolitului Petru că a binecuvântat prezența Preasfinţitului Părinte Antonie în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Foto credit: Episcopia de Bălți


Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente