Preasfințitul Emilian Lovișteanul, la hramul Sfintei Marina din Alexandroupolis

Cu prilejul sărbătorii Sfintei Mari Mucenițe Marina, marți, 17 iulie 2012, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a vizitat Eparhia de Alexandroupolis din cuprinsul Bisericii Ortodoxe a Greciei. Prezența Preasfinției Sale în Eparhia de Alexandroupolis vine ca răspuns la invitația Înalt Preasfințitului Antimos, Mitropolit de Alexandroupolis, Traianoupolis și Samutrakis, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

În ajunul sărbătorii, cei doi ierarhi au săvârșit slujba Privegherii în biserica mănăstirii de lângă orașul Alexandroupolis, ce are ca ocrotitoare pe Sfânta Marina. La începutul slujbei a fost dus în biserică un fragment din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Marina, ce se află așezate la loc de cinste într-o raclă nouă, confecționată în Atelierele Patriarhiei Române, ca dar din partea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Mitropoliei de Alexandroupolis. După slujba Litiei, Mitropolitul Antimos a ținut un cuvânt de învățătură și a mulțumit IPS Gherasim pentru darul de mare preț făcut eparhiei sale și Preasfințitului Emilian Lovișteanul pentru împlinirea acestei lucrări sfinte și pentru împreuna-slujire. La rândul său, PS Emilian Lovișteanul a subliniat că ‘Sfinții lui Dumnezeu nu mai aparțin unui popor, ci Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos și ei ne unesc în rugăciune și comuniune de iubire pentru dobândirea vieții veșnice’.

De asemenea, arhiereul râmnicean a mulțumit înaltului ierarh grec pentru invitație și pentru frumoasa comuniune în duhul dragostei lui Hristos. După slujba Utreniei, la miezul nopții, cei doi arhierei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie în prezența multor credincioși veniți din mai multe zone ale Greciei. Pe parcursul săvârșirii sfintelor slujbe, mii de credincioși s-au închinat la moaștele Sfintei Marina. Pelerinajul la sfintele moaște va continua și zilele următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente