Prăznuirea Sf. Cuv. Rafael de la Agapia Veche în localitatea sa natală, Bursucani, din jud. Galaţi

Unul dintre ocrotitorii spirituali ai Eparhiei Dunării de Jos este, alături de Sf. Ap. Andrei şi Sf. Ier. Atanasie Patelarie, şi Sf. Cuvios Rafail. Deşi a sihăstrit la Mănăstirea Agapia Veche, Sfântul este originar din localitatea Bursucani din nordul judeţului Galaţi.

În fiecare an la ziua sa de prăznuire (21 iulie) numeroşi pelerini din judeţul Galaţi, dar şi din întreaga eparhie se îndreaptă către localitatea Bursucani, la vechiul schit din cătunul Zimbru, întemeiat de către ucenicii Sfântului Rafail.

Anul acesta, sărbătoarea închinată Sfântului Rafael a culminat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media.

La sfânta slujbă au mai participat preoţi din parohiile învecinate, dar şi numeroşii credincioşi din împrejurimi şi nu numai.

De asemenea,  grupuri de copii și tineri din Rădești și din alte parohii învecinate au susținut,  la momentul chinonicului,  un scurt concert de cântece religioase și populare.

La final, toţi cei prezenţi au primit iconiţe, pachete cu alimente, iar copiilor le-au fost oferite dulciuri şi mici daruri de suflet.

După tradiţie, pelerinii prezenţi la sărbătoarea Sfântului Rafael au fost invitaţi la agapa frăţească, pregătită de harnicele maici de la Mănăstirea Adam.

Comentarii Facebook


Știri recente