Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Duminică, 23 iunie 2013, în toate bisericile Eparhiei Dunării de Jos și la Catedrala Arhiepiscopală din Galați marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, a fost sărbătorit cu evlavie, prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoți și diaconi, în prezența rugătoare a mulțimii credincioșilor din municipiu, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

După tradiție, la Sfânta Liturghie au participat și membrii Asociației Persoanelor cu Dizabilități din Galați, slujba fiind transpusă și în limbaj mimico-gestual.

De asemenea, a fost împlinită rânduiala Vecerniei speciale în cadrul căreia s-au rostit cele opt rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt și s-au sfințit ramurile de nuc – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli.

În cadrul slujbei, ierarhul locului a ținut un cuvânt de învățătură prin care a subliniat importanța acestei săbători în viața creștinilor, Pogorârea Duhului Sfânt însemnând momentul nașterii Bisericii și al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

La sfârșitul sfintei slujbe, după datină, Înaltpreasfinția Sa a împărțit credincioșilor rămurele de nuc, pentru a vesti și celor de acasă, care din binecuvântate pricini nu au fost prezenți la biserică, bucuria praznicului Pogorârii Duhului Sfânt.

Comentarii Facebook


Știri recente