Praznicul Floriilor – hramul Mănăstirii Codru din jud. Tulcea

În duminica Intrării Domnului în Ierusalim Preasfințitul Părinte Visarion a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica nouă a Mănăstirii Codru, prot. Baabadag, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

Mulțimea de credincioși prezentă a participat și la slujba călugăriei fratelui Dumitru, care a primit numele de monah – Damaschin oficiată de Episcopul Tulcii.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Intrarea Domnului în Ierusalim pe lângă însemnătatea ei duhovnicească reprezintă și începutul Săptămânii Patimilor Domnului. O săptămână de durere, o săptămână de împreună pătimire cu Hristos pentru ca tot împreună cu El să înviem.

Să- L rugăm pe Mântuitorul să intre și în casa sufletelor noastre ca să putem zice și noi Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului și să devenim împreună biruitori cu El.

La sfârșit părintele stareț Victorin a dăruit o agapă frățească tututror credincioșilor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…