Pr. Viorel Laiu este noul director al Seminarului Neamț

Părintele Viorel Laiu a fost desemnat noul director al Seminarului Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, succedându-i Părintelui Ioan Mihoc, care a îndeplinit această funcție timp de 27 de ani.

Părintele Ioan Mihoc a fost numit în funcția de director în anul 1991 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Pr. Viorel Laiu a spus că a primit „cu emoție vestea și binecuvântarea Mitropolitului Teofan de a continua ascultarea la Seminarul de la Mănăstirea Neamţ și în calitate de director”.

„Am speranța că Părintele Mihoc mă va sprijini, în continuare, în strădania noastră ca Seminarul să rămână o oază de lumină, cultură și învățătură ortodoxă pentru cei care îi calcă pragul” a subliniat noul director al seminarului.

La finalul declarației sale către Doxologia.ro, Părintele Viorel a transmis că se roagă lui Dumnezeu să îl întărească pentru a reuși să împlinească „acest deziderat al învățământului teologic de la Mănăstirea Neamț”.

Părintele Viorel Laiu

Pr. Viorel Laiu s-a născut la 22 februarie 1975 în municipiul Sibiu.

A urmat Şcoala Generală nr. 5, din Târgu Neamţ în perioada 1981-1989, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ între 1989-1993, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi între anii 1993-1997.

În perioada noiembrie 1997 – aprilie 1998 a fost dirijorul corului Parohiei „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din New York, SUA, iar între 1998-2001 a fost pedagog la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, unde a predat şi Muzică liniară şi Istoria Religiilor.

Începând cu anul şcolar 2001-2002 a fost numit spiritual la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ.

În 12 august 2001 a fost hirotonit diacon, iar în 15 septembrie 2002 a fost hirotonit preot pe seama paraclisului Seminarului Teologic Neamţ.

Părintele Viorel Laiu

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente