Pr. Tănase: Comisia de Bioetică ajută Biserica să susțină poziția pro-viață. Știința îi convinge mai bine pe unii

Părintele Nicolae Tănase a spus într-un interviu acordat Radio Trinitas că, în lupta pentru crearea unei culturi a vieții, argumentul teologic și moral trebuie îmbinat cu cercetarea și actualizarea permanentă a datelor științifice. El s-a arătat recunoscător pentru existența Comisiei de Bioetică a Bisericii Ortodoxe Române.

„Episcopii, preoții care ne ocupăm cu aspectele acestea teologice nu putem avea toate cunoștințele necesare din punct de vedere științific. Și atunci este important ca Sfântul Sinod, sau noi, preoții, sau cei care luptăm pentru viață să fim documentați”, a declarat parohul pro-viață de la Valea Plopului.

„Argumentele acestea științifice merg mai bine la o anumită categorie de oameni decât argumentele religioase. Și, pornind de la argumentele științifice, sigur că se va ajunge și la argumente religioase, respectiv la aspectele morale pe care le creează atitudinea față de viață”, a explicat el.

El a mai subliniat cât de important este ca „Biserica, la inițiativa Sfântului Sinod, să iasă în față cu această poziție foarte clară și precisă pentru viață”.

Foto credit: Pr. Cornel Enache

Părintele Nicolae Tănase, Parohul de la Valea Plopului, județul Prahova, a acordat sâmbătă interviul cu prilejul vizitei sale la Parohia Oborul Vechi din Capitală, care are un parteneriat de colaborare cu Centrul Social „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” de la Valea Plopului.

Așezământul, primul de acest fel din țara noastră, a fost înființat de Părintele Nicolae Tănase la începutul anilor 1990, împreună cu poetul Ioan Alexandru.

Publicul numeros care a venit să-l asculte sâmbătă pe Părintele Nicolae Tănase a donat alimente neperisabile și fructe pentru cei 343 de beneficiari ai centrului, din care 218 sunt copii. Părintele Nicolae Tănase a declarat că acestea vor acoperi necesitățile pentru două sau trei săptămâni, permițând economia resurselor financiare ale așezământului.

Vezi și:

Foto credit: Pr. Cornel Enache

Comentarii Facebook


Știri recente