Patriarhul Daniel sprijină lunar așezământul de la Valea Plopului, iar Voluntarii CMN oferă constant alimente

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au donat vineri două tone de cartofi pentru Centrul Social Pro Vita de la Valea Plopului. Fondatorul acestuia, Părintele Nicolae Tănase, le-a mulțumit Voluntarilor CMN pentru sprijinul material oferit constant și Părintelui Patriarh Daniel, care donează lunar bani pentru așezământ.

Având în vedere că vizitele voluntarilor sunt constante de câțiva ani, Părintele Tănase a spus că acest lucru este foarte important din mai multe motive: „Primul motiv este că e un ajutor. Al doilea, că este susținut și nu din când în când. Și al treilea, că se face cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care este în al treilea an în care lunar ne trimite bani”.

„Suntem în centrul preocupărilor vizavi de ajutor, lucru important pentru noi din punct de vedere al încurajării și al conjuncturii materiale”, a adăugat Părintele Nicolae Tănase. El a afirmat că, deși sprijinul primit din societate a scăzut în perioada de pandemie, ajutorul Voluntarilor CMN este consecvent și, prin aceasta, foarte important.

Centrul Social Pro Vita de la Valea Plopului are 365 de beneficiari, din care 267 sunt copii, iar restul sunt mamele lor și persoane vârstnice.

Acțiunea Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) a făcut parte din campania „Implică-te, împreună reușim mai mult”, prin care se oferă sprijin concret persoanelor vulnerabile din zona rurală.

Tot vineri, voluntarii au ajuns și în localitatea prahoveană Hătcărău, unde au oferit alimente de bază și produse de igienă pentru 15 familii.

„Ne bucură foarte mult să venim în sprijinul persoanelor aflate în dificultate”, a spus Dănuț Prună, coordonator de voluntari. „Cunoaștem preoți frumoși, oameni frumoși, care se descurcă tot mai greu. În mediul rural sunt tot mai puține locuri de muncă, condițiile de viață sunt precare, dar acești oameni își pun nădejdea în Dumnezeu.”

În șase luni, prin campania „Implică-te, împreună reușim mai mult”, Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat 137 de localități din 22 de județe și au oferit 3.500 pachete în valoare de 215.580 lei.

Foto credit: Pro Vita Valea Plopului

Comentarii Facebook


Știri recente