Pr. prof. Ioan Sauca a fost numit Secretar general interimar al CMB

Pr. prof. Ioan Sauca va fi Secretarul general interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) din 1 aprilie 2020 și până la întrunirea Comitetului Executiv CMB din iunie 2020. Inițial programată în martie, aceasta a fost amânată din cauza răspândirii infecției cu virusul COVID-19.

Mandatul actualului Secretar General, dr. Olav Fykse Tveit Tveit, se încheie în 31 martie, el urmând să devină Președintele Conferinței Episcopilor Evanghelici din Biserica Norvegiei.

Pr. Ioan Sauca s-a alăturat Consiliului Mondial al Bisericilor în 1994 și, începând din 2014, a devenit Secretar general asociat pentru educație și formare al acestei organizații. El este și profesor de Misiologie la Institutul Ecumenic din Bossey (Elveția), pe care îl conduce din 2001.

În trecut, părintele Ioan Sauca a predat Misiologie și Ecumenism la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, ulterior devenind consilier patriarhal la Sectorul Relații Interbisericești al Patriarhiei Române.

A studiat la Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității din București și are un doctorat de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie), cu o teză despre implicațiile misionare ale eclesiologiei ortodoxe.

Părintele Ioan Sauca este primul român și primul ortodox care ocupă o funcție înaltă în Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB).

Foto credit: Forumchretienlyon2018.org

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…