Pr. Nicolae Tănase: Să postim cât mai mult la tinerețe, când putem face cel mai mult bine

Părintele Nicolae Tănase a conferențiat marți la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București. În prelegerea intitulată „Postul, perioada de pregătire a tinerilor pentru viață”, parohul de la Valea Plopului le-a spus studenților că vârsta lor este momentul în care se poate face cel mai mult bine.

„Tema este postul în viața tinerilor și cum mișcă postul viața tinerilor. De obicei, auzim că o să postim la bătrânețe. Lucrul acesta nu e posibil. Dacă nu postești acum, nu ajungi să postești la bătrânețe. De ce? Pentru că bătrânețea are multe. Are fel de fel de neputințe”, a spus Părintele Nicolae Tănase. „Trebuie să dăm cât mai mult la tinerețe, acesta este momentul în care putem face ceva.”

Pionierul sprijinului pro-viață din România a mai vorbit despre Luna pentru viață, care se desfășoară anual în perioada 1-31 martie și culminează cu Marșul pentru viață, avertizând că avortul a ucis în timp mai mult decât toate războaiele laolaltă.

Părintele Nicolae Tănase a mai spus care este diferența dintre „postul” unora dintre animale și postul ținut de om: ursul și șarpele postesc și ei când hibernează.

Dar, „când iese din adăpost, șarpele rămâne șarpe, iar ursul rămâne urs. Adică ursul te zgârie, iar șarpele te înveninează. Asta înseamnă că, dacă postul nu ne schimbă, degeaba îl ținem”, a explicat părintele.

„Odată cu lăsarea mâncării, cu împuținarea ei, cu ferirea de mâncăruri grase și bine hrănitoare, noi trebuie să schimbăm și viața noastră”, a concluzionat parohul din Valea Plopului.

Evenimentul a fost organizat de ASCOR București și a făcut parte din seria de conferințe din Postul Mare a asociației studențești.

Donează

Parohia Valea Plopului, județul Prahova
Cod fiscal: 7250 870
Cont IBAN: RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001
Banca: BCR Sucursala Vălenii de Munte
Numele băncii: Banca Comercială Română
Adresa băncii: Str. Berevoieşti nr. 6 – Vălenii de Munte, Prahova
Codul băncii: 53940
Codul Swift: RNCBROBU
Detalii plată: Pentru beneficiarii Centrului Social

Vezi și:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente