Pr. Necula: Inima Bucovinei e vie! Putem face o transfuzie de plasmă duhovnicească să ne înviem Țara

În urma înmormântării Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților, Părintele Constantin Necula a remarcat cu bucurie că „Inima Bucovinei e vie!”.

Cred că Pimen Arhiereul a zâmbit stingherit, azi, de atâtea gesturi de iubire. Fie să fie asta începutul învierii unui Neam ce-și negociază prea ușor sufletul cu cei care-i fură răzeșia! Inima Bucovinei e vie! Poate că și de aici putem face o transfuzie de plasmă duhovnicească să ne înviem Țara. Să nu o mai lăsăm în tristeți nemeritate.

Într-o reflecție publicată vineri seară pe Doxologia, preotul spune că a „cules întreaga zi roua lacrimii din gene”.

„Bucovina și-a plâns Păstorul. Plecat la vreme de pandemie parcă să-și însoțească morții Sucevei din pricina bolii. I-a fost greu să-i lase singuri. Iar celor vii le-a fost greu să-l lase să plece fără dragostea lor”.

Părintele profesor sibian descrie ceremonia de vineri și explică motivele pentru care „admirabilii bucovineni” au ieșit în stradă „și-au așezat bunda mândriei naționale pe umerii încovoiați de griji și s-au plecat cu smerenie la fruntea de duh a Vlădicului Pimen”.

„Ce i-a făcut să iasă în stradă? Ce i-a unit cu el? Îndrăznesc să spun că inclusiv prigonirea Bătrânului din ultimele zile i-a adus pe oameni aproape de el. Nu. În Bucovina subțirimile de alcov politic ori din partea urâtă a presei de pe Dâmbovița (și nu numai) nu țin, nu mișcă. De la Vodă Ștefan încoace, trecând prin lunga iarnă a Imperiului, Bucovina nu s-a lăsat din poziția de încordare întru Libertate. De aceea a biruit și astăzi. Cuminte”.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente