Pr. Lucian Roşu a fost pomenit la parohia în care a slujit peste 20 ani | „Este prezent tot timpul în inimile noastre”

„Deși trecut în slujirea cerească, este prezent încontinuu în inimile noastre la fiecare jertfă euharistică celebrată în lăcaşul unde a slujit lui Dumnezeu mai bine de 20 de ani, iar această realitate se reliefează în fiecare colț, lucru şi obiect din biserica Parohiei în prealabil amintită, prin împodobirea cu o slujire liturgică permanentă”, a afirmat parohul de la Torino 2, pr. Gabriel Burcescu.

Cuvintele au fost rostite sâmbătă, 2 ianuarie 2021, la parastasul de un an oficiat pentru Pr. Lucian Roşu.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi clerici, oameni apropiaţi şi membri ai familiei părintelui trecut în veşnicie în urmă cu un an.

Părintele protopop Marius Floricu a transmis familiei îndurerate şi credincioşilor participanţi la eveniment mesajul ierarhului, Episcopul Siluan al Italiei, şi a evidenţiat câteva aspecte importante din viaţa părintelui Lucian.

Un trisaghion a fost oficiat, după slujbă, la Cimitirul Ortodox Român din Torino.

Părintele Lucian a trecut în veşnicie în 2 ianuarie 2020. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale împreună cu Episcopul Siluan al Italiei și cu Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania.

Românii l-au ales pe părintele Lucian în top 10 filantropi clerici, în cadrul campaniei 10 mari filantropi.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…