Pr. Gheorghe Holbea indică singura cale prin care omul poate să aducă roade în această lume

Preotul Gheorghe Holbea a vorbit duminică despre modalitatea prin care putem aduce roadele pe care Dumnezeu le aşteaptă de la noi. Cuvântul a fost rostit la biserica „Precupeţii Noi” din Capitală.

Pornind de la Pilda semănătorului, părintele Holbea a precizat că este necesar să ne problematizeze pe fiecare ce facem cu sămânţa pe care Dumnezeu o seamănă.

„Fără îndoială că izbânda noastră constă să aducem rod”.

„Noi trebuie să ne lăsăm călăuziţi de cuvântul lui Dumnezeu, de sămânţa aceasta pe care Dumnezeu a aruncat-o în lume şi să urmăm poruncile dumnezeieşti. Ce ne descoperă cuvântul lui Dumnezeu? Ne descoperă un adevăr pe care ar trebui să îl avem în fiecare clipă în conştiinţa noastră şi anume, că suntem pribegi în această lume. Ori lucrul acesta îl uităm de fiecare dată”.

Părintele a indicat că numai în măsura în care ne petrecem pribegia aceasta pământească în lumina Legii lui Dumnezeu „existenţa noastră capătă sens”.

„Numai călătorind cu Dumnezeu aducem într-adevăr roadă: omul pelerin întru cuvântul lui Dumnezeu către Împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este singura cale prin care omul poate să rodească în această lume, în această viaţă pământească”.

„Majoritatea dintre noi uităm şi nici nu ne întrebăm ce căutăm în această lume şi în această viaţă. Problema noastră, a tuturor, este cea pe care au avut-o şi evreii în pustie: nu vedem minunea lui Dumnezeu din viaţa noastră”.

El a adăugat: „Mai aproape de starea în care simţim că trebuie să strigăm la Dumnezeu sunt cei cărora noi le spunem oropsiţi de soartă: săravii, bolnavii, neputincioşii. Lor li se adaugă cei care înţeleg repede deşertăciunea acestei lumi”.

Părintele Gheorghe Holbea a amintit de cuvintele Părintelui Arsenie Papacioc, care sfătuia adesea „să ai în tine în fiecare clipă taina prezenţei lui Dumnezeu”.

„Ce înseamnă aceasta? Zice: Rugăciunea inimii. Dar până ajungi acolo, să spui: Doamne, Doamne, în clipa asta unde sunt eu faţă de Tine? Şi atunci realizezi că, de fapt, trebuie să cercetezi în viaţa ta cât te-ai apropiat sau cât te-ai depărtat de Dumnezeu”.

Părintele Gheorghe Holbea a îndemnat „să fim asemenea celor care sunt în Ţara Canaanului”.

„Noi suntem în Ţara Canaanului. Adică, avem pe Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pe care Îl mărturisim, prin care ni s-a dăruit iubirea dumnezeiască a Sfintei Treimi, avem pe Măicuţa Domnului, pe sfinţi şi avem Biserica în care lucrează Mântuitorul Iisus Hristos în Duhul Sfânt toate aceste sfinte taine ale Bisericii”.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente