Pr. Gheorghe Colţea a fost înmormântat. A primit post mortem Ordinul Crucea Patriarhală

Părintele Gheorghe Colţea, protoiereul Protopopiatului Bran-Zărneşti din Arhiepiscopia Sibiului, a fost înmormântat marţi în biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos, judeţul Braşov, unde a slujit timp de 31 de ani.

„Prin viața și predicile sale a apărat și promovat Ortodoxia și a îndemnat la cinstirea înaintașilor care s-au jertfit pentru credință și patrie”.

„În semn de apreciere față de această bogată activitate, i-am acordat în anul 2011, Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena, iar în anul 2014 Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni. Astăzi, pentru întreaga sa slujire, îi acordăm post mortem Ordinul Crucea Patriarhală, cea mai importantă distincție a Patriarhiei Române”, a subliniat Patriarhul Daniel în mesajul de condoleanţe transmis.

Gramata patriarhală a fost citită de Ciprian Olinici, consilier patriarhal coordonator și director general Trinitas TV.

Patriarhul României a adresat familiei părintelui protoiereu Gheorghe Colțea, fiilor duhovnicești și tuturor celor care l-au cunoscut „un gând părintesc de mângâiere” și S-a rugat Domnului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat „să aşeze sufletul său în lumina, pacea şi bucuria Preasfintei Treimi”.

Mesajul Preafericirii Sale a fost citit de părintele consilier patriarhal Teodor Gradinaciuc, directorul Radio Trinitas.

Slujba înmormântării a fost oficiată de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului, în prezenţa familiei şi a celor care au venit să-şi ia rămas bun de la Părintele Gheorghe Colţea.

Clericul a trecut la cele veșnice în ziua de sâmbătă, 17 septembrie.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente