Pr. Constantin Sturzu despre familia Bărăscu: Cea mai frumoasă poveste de dragoste

Pr. Constantin Sturzu, Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, scrie într-un articol publicat pe Doxologia despre cazul familiei Bărăscu. Preotul spune că este cea mai frumoasă poveste de dragoste și o recomandă drept model de familie, alături de cel al sfinților Brâncoveni.

Preotul Marius Gabriel Bărăscu, parohul din satul băcăuan Parava, a decedat într-un accident rutier pe 7 august, cu o zi înainte de a împlini vârsta de 35 de ani.

Obiectul articolului semnat de Pr. Constantin Sturzu este mesajul transmis de Preoteasa Petronela Bărăscu, rămasă văduvă cu patru copii mici, în data de 15 august, pe contul ei public de Facebook.

Preoteasa descrie durerea prin care a trecut și subliniază că „Dragostea este cu adevărat mai tare decât moartea”.


„O dragoste mai presus de tot ceea ce găsim în istorie sau în literatură”, remarcă purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei care explică și faptul că Dumnezeu care este iubire (I Ioan 4:8) este ceea ce lipsește din multe povești de dragoste.

„Asta lipseşte din mai toate poveştile cuplurilor celebre – Dumnezeu! El Singur este sursa adevăratei iubiri. O Iubire care nu apune niciodată, ci stă răsărind mereu pe cerul inimii, până se vor umple toate de prezenţa şi de lumina Lui cea neînserată”, spune Pr. Constantin Sturzu.

Citește articolul integral pe Doxologia.

În curând se împlinesc 40 de zile de la moartea Părintelui Marius Bărăscu și cu acest prilej duminică va fi oficiată o slujbă de pomenire, anunță Prezbitera Petronela Bărăscu pe Facebook.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…