Pr. Constantin Necula a vorbit la Galați despre sfinţi ca „îmblânzitori de civilizaţie”

Seria manifestărilor cultural-misionare organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada Postului Mare a continuat în 8 martie. Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi a fost gazda conferinţei Sfinţii – îmblânzitori de civilizaţiei, susţinută de renumitul preot Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, împreună cu Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie – filiala Galaţi, Asociaţia Ortodoxia Tinerilor şi Asociaţia Familie şi Dăruire.

La dezbateri a fost prezent IPS Casian care a binecuvântat manifestarea și a prezentat publicului în câteva cuvinte principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea Părintelui Constantin Necula.

Tema prezentată a fost apreciată ca fiind de un real interes din partea publicului, alcătuit din oameni de cultură, intelectuali, profesori, preoţi, studenţi teologi, elevi seminarişti, copii, precum şi numeroşi credincioşi din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos.

Seara s-a încheiat cu un dialog al părintelui conferenţiar cu publicul prezent, susţinut prin răspunsurile oferite la diversele întrebările adresate din partea auditoriului.

Părintele Necula a evidenţiat că întâlnirea a fost una de suflet „despre sfinți și despre modul în care ei pot civiliza sufletele noastre”.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente