Pr. Constantin Necula a conferenţiat la Bistriţa. „Demnitatea tinereții în Hristos” a fost tema evenimentului

Conferinţă Pr. Necula

Pr. Constantin Necula a conferenţiat sâmbătă, 29 iulie 2017, la Bistriţa. Evenimentul a avut loc cu prilejul Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Cujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

Prezent la eveniment, IPS Părinte Andrei l-a felicitat pe pr. prof. Constantin Necula pentru misiunea deosebită pe care o face în rândul tinerilor.

Tema întâlnirii a fost „Demnitatea tinereții în Hristos”.

Părintele Necula s-a adresat tinerilor creştini ortodocşi şi bistriţenilor care au umplut Sala Polivalentă îndemnându-i să fie independenți și liberi să spună la ce așteaptă de la Biserică și de la slujitorii ei.

Un moment muzical a fost susținut de Corala Osana a preoților din protopopiatele Bistrița și Beclean, coordonați de pr. Cristian Dragoș.

Programul Întâlnirii Tinerilor din Mitropolia Clujului a continuat cu o sesiune de lucru structurată pe durata a 90 de minute, la care au luat parte cei 1.000 de tineri împărtiți în 50 de grupuri, a câte 20 persoane pe grup, coordonați de către un preot sau profesor, pe teme precum:

  • Familia creștină și provocările cu care se confruntă aceasta în societatea contemporană
  • Cum văd tinerii familia creștină? Socializarea între tineri prin activități derulate în cadrul Bisericii
  • Propuneri de activități care să se desfășoare în grupurile parohiale și asociațiile de tineret. Dependența de imagine, calculator, televizor, telefon, tabletă
  • Cum putem utiliza social media ca instrument de cooperare și nu ca dependență?

 

Comentarii Facebook


Știri recente