Povestea mileniului care a marcat Europa și lumea: „Civilizația bizantină: 330-1453”

Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat prima ediție românească a cărții „Civilizația bizantină: 330-1453” de Steven Runciman. Volumul povestește fluent, concentrat și accesibil despre cele unsprezece secole din istoria Imperiului Roman cu capitala la Constantinopol.

„Scopul acestei opere este de a oferi o imagine de ansamblu a civilizației Imperiului Roman pe parcursul perioadei în care Constantinopolul a fost capitala sa, o civilizație greco-romană orientalizată ce nu poate fi desemnată cu o expresie mai potrivită decât civilizație bizantină”, scrie autorul în scurta sa prefață.

„În răstimpul acestor unsprezece secole s-au produs numeroase schimbări și transformări. Cu toate acestea, am ales să mă concentrez mai cu seamă asupra trăsăturilor ce au caracterizat istoria Bizanțului pe parcursul întregii sale existențe”, adaugă el.

Pregătirea intelectuală excepțională, dar mai ales șarmul prin care expune informațiile îl fac pe Steven Runciman unul dintre cei mai reputați istorici ai perioadei sale, iar opera sa rămâne normativă la mai bine de jumătate de secol de la apariție.

Traducerea realizată de Damian Anfile conține numeroase note. Autorul povestește istoria fluent și accesibil, iar ediția conține și un bogat material fotografic.

Comandă cartea aici.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente