Postim dacă suntem plecați în concediu?

În cadrul Emisiunii Sfaturi duhovnicești, difuzată de Trinitas TV în 25 iulie, părintele protoiereu Gheorghe Colțea a răspuns la o întrebare foarte actuală: „trebuie să postim dacă suntem plecați în concediu?”. 

Părintele a început prin exemplul Mântuitorului, care a spus „dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu”.

„În viața duhovnicească nu există concediu”, a subliniat părintele protoiereu, „iar dacă omul se duce în concediu este bine să se comporte ca într-un concediu, iar dacă se duce într-un pelerinaj, să se comporte ca într-un pelerinaj”.

Părintele Gheorghe a atras atenția că „omul trebuie să se adapteze la realitățile vieții cu multă înțelepciune”.

Recomandarea părintelui este ca „omul să își ia concediu nu atunci când este o perioadă de post ca să poată să se bucure de cele specifice unei perioade de relaxare, pentru că trăiește aici o singură dată”.

Însă, „dacă dorești să asociezi perioada concediului cu o comportare duhovnicească și dorești să le împletești, cu siguranță poți să faci un pelerinaj la mănăstiri și să mănânci acolo împreună cu viețuitorii din mănăstiri”, a sfătuit părintele protoiereu.

Cu toate acestea, eu indic ca oamenii să își ia concediu de odihnă din cele lumești așa încât să se poată și bucura.

Emisiunea „Sfaturi duhovnicești” își propune să aducă răspunsuri la diferite întrebări actuale, într-o manieră practică și simplă.

Este difuzată în fiecare miercuri de la 20:50 pe postul Trinitas TV și îi are ca realizatori pe: Pr. Gheorghe Colțea și Pr. Vasile Gavrilă.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Ziua Colegiului Național Sfântul Sava

Elevii și profesorii prestigioasei instituții de învățământ, Colegiul Național Sfântul Sava, au serbat ziua liceului, vineri, 3 decembrie 2021, în contextul apropierii sărbătorii Sfântului Cuvios Sava cel Sfințit (5 decembrie). Sărbătoarea a debutat cu o…