Porți deschise la Biblioteca Dumitru Stăniloae a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Biblioteca „Dumitru Stăniloae” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a luat parte la evenimentul „Noaptea Bibliotecilor Românești”, dând posibilitatea doritorilor să viziteze secțiile de carte ale instituției. În cadrul manifestărilor au avut loc conferința „Viața, fenomen sau dar? Perspective filosofice și patristice”, organizată în colaborare cu Editura Doxologia, precum și lansarea colecției „Viața în Hristos. Pagini de Filocalie”, informează „Ziarul Lumina”.

În cadrul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor Românești”, organizat de Asociația Bibliotecarilor din România în noaptea de 23-24 aprilie 2013, Biblioteca „Dumitru Stăniloae” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a pus la dispoziția vizitatorilor sala de lectură și depozitul de cărți al Secției „Studium”, aflate în incinta Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”, cât și Secția Teologică a bibliotecii, aflată în incinta Centrului eparhial Iași.

Manifestările au conținut și conferința „Viața, fenomen sau dar? Perspective filosofice și patristice”, organizată marți, 23 aprilie, de la ora 20:00, în sala Secției „Studium”, de Biblioteca „Dumitru Stăniloae”, în colaborare cu Editura Doxologia. Întâlnirea a fost moderată de pr. prof. dr. Dragoș Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, și i-a avut ca invitați pe prof. univ. dr. Florin Crîșmăreanu și prof. univ. dr. Cristian Moisuc, ambii de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Al. I Cuza” din Iași, și pe prof. dr. Daniel Mazilu, teolog și filosof. În deschiderea serii de dialog, Corul „Basileus” al Seminarului „Sf. Vasile cel Mare” din Iași a prezentat un scurt moment muzical, apoi Editura Doxologia a prezentat noua colecție „Viața în Hristos. Pagini de Filocalie”.

Mai multe detalii despre scopul evenimentului „Noaptea Bibliotecilor Românești” ne-a oferit doamna Virginia Popa, directoarea Bibliotecii „Dumitru Stăniloae” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: „Acest eveniment, aflat la prima ediție, a fost gândit ca o prelungire firească a «Zilei Bibliotecarului» și a urmărit să aducă biblioteca și utilizatorii acesteia împreună, să crească vizibilitatea bibliotecilor în societate prin dialog formativ și practică participativă și să revalorizeze biblioteca. Se știe că rațiunea de a fi a oricărei biblioteci este de a sprijini sănătatea culturală și educațională a unui popor, inclusiv prin asumarea responsabilității comunicării modelelor. O carte citită poate schimba un destin, iar un om educat și instruit este un câștig pentru societate. De aceea, Asociația Bibliotecarilor a gândit acest eveniment ca o ofertă culturală și artistică bogată, ce a cuprins lansări de carte, întâlniri cu personalități, concerte, expoziții și ateliere de creație”.

Comentarii Facebook


Știri recente