Popas duhovnicesc la Mănăstirea Prislop

Credincioși din parohiile timișene Ictar Budinț și Găvojdia au participat în această săptămână la două pelerinaje organizate prin centrul de pelerinaje „Partoș” al Arhiepiscopiei Timișoarei la Mănăstirea Prislop, din cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei, informează „Ziarul Lumina”.

La inițiativa preotului Emanoil Vântu, parohul bisericii din Găvojdia, județul Timiș, 45 de tineri din parohie împreună cu un grup de copii de la centrul de plasament din localitate au luat parte la pelerinajul organizat marți, 19 august, la mănăstirea de la Prislop. În drum spre așezământul monahal din apropierea localității Silvașu de Sus, tinerii au făcut un scurt popas la Sarmisegetuza, unde au putut vedea ruinele vechii așezări dacice. Ajunși la mănăstire, aceștia s-au închinat în biserica veche a așezământului, ocrotită de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, un monument istoric de mare frumusețe, construit în secolul al XIV-lea de Sfântul Cuvios Nicodim de la Tismana. Apoi, tinerii pelerini s-au îndreptat spre cimitirul mănăstirii pentru a se închina la crucea ce străjuiește mormântul părintelui Arsenie Boca, marele duhovnic al românilor, ce a viețuit pe aceste meleaguri, iar în continuare, au vizitat peștera unde s-a nevoit Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop.

Recompensă pentru copiii și tinerii parohiei

Pelerinajul a fost realizat cu sprijinul financiar al Parohiei Găvojdia, Protopopiatul Lugoj, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită a copiilor și tinerilor în viața religioasă din comunitate. „Ne bucurăm că am reușit să organizăm acest pelerinaj de suflet pentru tinerii din parohie și pentru copiii de la centrul de plasament din localitatea noastră. Am dorit cu acest prilej să-i recompensăm pentru implicarea lor în activitățile catehetice ale parohiei, dar și pentru rezultatele deosebite obținute la concursurile religioase, artistice și de creație organizate de Arhiepiscopia Timișoarei și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Am avut ocazia de a ne împărtăși din bogăția duhovnicească a acestui loc minunat, precum și bucuria de a petrece o zi deosebită împreună, precum o adevărată familie. Nădăjduim ca pe viitor să mai organizăm astfel de acțiuni pentru a descoperi și alte locuri sfinte din țara noastră”, a precizat pr. Emanoil Vântu.

Pelerinaj al credincioșilor din Ictar Budinț

Și credincioșii Parohiei Ictar Budinț, județul Timiș, au mers zilele trecute în pelerinaj la Mănăstirea Prislop. Cei 50 de pelerini au fost însoțiți miercuri, 20 august, de preotul paroh Liviu Bugariu, care le-a vorbit despre istoricul sfântului așezământ, precum și despre marele duhovnic Arsenie Boca, cel care a rămas în memoria Bisericii drept unul dintre cei mai mari părinți duhovnicești ai țării noastre, un vrednic slujitor și mărturisitor al lui Hristos. Vreme de cinci ceasuri credincioșii au popsit în ograda mănăstirii, aducându-i o floare părintelui Arsenie Boca, închinându-se în Peștera Sfântului Ioan de la Prislop și mulțumind lui Dumnezeu pentru toate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…