Pomenirea eroilor la Tulcea

În toate bisericile și mănăstirile din cuprinsul Episcopiei Tulcii, după Sfânta Liturghie s-au oficiat slujbe speciale pentru odihna sufletelor eroilor români.

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Înălțarea Domnului” din Tulcea în cadrul căreia s-a făcut o ectenie specială pentru eroi, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii. În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a subliniat jertfa pe care aceștia au depus-o pe altarul Patriei și recunoștința pe care trebuie să le-o acordăm mereu.

La Cimitirul Eroilor din Tulcea a avut loc în prezența autorităților civile și militare o festivitate omagială deschisă printr-o slujbă de pomenire săvârșită de chiriarhul locului. Au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Central ce cuprinde osuarul eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.

Seara, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a participat la o slujbă de pomenire a eroilor localității Niculițel săvârșită în biserica mare cu hramul „Cuvioasa Parascheva” în prezența autorităților locale și a credincioșilor, rostind un cuvânt de cinstire a eroilor.

Comentarii Facebook


Știri recente