Pogorârea Duhului Sfânt la Catedrala nouă din Oradea

În sfânta și mărita zi de praznic a Cincizecimii, duminică, 23 iunie 2013, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși orădeni.

A fost pentru al doilea an consecutiv când praznicul Pogorârii Duhului Sfânt a fost întâmpinat în catedrala propriu-zisă, după inaugurarea spațiului liturgic deosebit de generos al noii Catedralei Episcopale din Oradea, la hramul principal al acesteia, Învierea Domnului, din anul 2012.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul „Sfântul Niceta de Remesiana” al catedralei, potrivit Pr. Cristian Rus.

În cadrul slujbei, tânărul absolvent de Teologie Ortodoxă Ioan Lucian Moldovan a fost hirotonit diacon pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din parohia Dicănești, Protopopiatul Oradea.

Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a fost urmată de slujba specială a Vecerniei, numită și a plecării genunchilor, în timpul căreia s-au citit șapte rugăciuni în genunchi, în numele multitudinii darurilor Sfântului Duh. În timpul acestei slujbe emoționante și impresionante, s-au invocat stăruitor cele Trei Persoane ale Preasfintei Treimi, pentru iertarea păcatelor noastre cât și pentru iertarea păcatelor strămoșilor și moșilor noștri, a înaintașilor noștri.

La final, credincioșii prezenți au primit spice de grâu binecuvântate.

Comentarii Facebook


Știri recente