Poetul național Mihai Eminescu comemorat la Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, în colaborare cu Centrul Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, au organizat, sâmbătă, 15 iunie 2013, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica cu Lună, din Oradea, o manifestare cultural-religioasă dedicată poetului național Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 124 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, a precizat Pr. Silviu Dobai.

Astfel, începând cu ora 10:00, s-a oficiat slujba Parastasului pentru pomenirea poetului Mihai Eminescu, urmată de un program cultural susținut de către elevi de la Școalile generale „Oltea Doamna” și „Nicolae Bălcescu” din Oradea, de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, și de la Școala de Artă „Francisc Hubic” din Oradea, dar și de artiști deja consacrați precum Alexandrina și Florian Chelu.

Evenimentul a fost moderat de Doamna Viorica Cherteș, președintele A.F.O.R.E.O., și de Părintele Dr. Ioan Codorean, directorul Centrului Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea.

Programul artistic a cuprins poezii și cântece din lirica eminesciană. O surpriză deosebită a fost prezența Doamnei Zentania Lupșe Lakatos, actriță la Teatrul „Regina Maria” din Oradea, și a fiului său Iacob, care au recitat mai multe poezii ale marelui poet național.

La final, toți participanții au primit diplome de participare și apreciere, dar și pachete cu dulciuri.

La eveniment au participat preoți, profesori, elevi, oameni de cultură din municipiul Oradea și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente