Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat la mormântul său de la cimitirul Bellu

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat luni la mormântul său de la cimitirul Bellu din Capitală.

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti, imediat după Sfânta Liturghie oficiată în capela cimitirului.

La finalul slujbei, la mormântul poetului nepereche a cărui operă învinge timpul, a fost depusă o coroană de flori din partea Bisericii Ortodoxe Române.


131 de ani de la trecerea în veşnicie a lui Mihai Eminescu


Părintele Ginel Aurelian Ivan, Consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a mărturisit că a rămas surprins de „mulţimea mare de oameni întâlnită aici având în vedere şi vremea puţin prietenoasă”, potrivit Radio Trinitas.

Mihai Eminescu „a avut un har deosebit de creator pe care l-am redescoperit cu această ocazie prin apariţia acestor oameni de suflet care nu au uitat acest creator de limbă românească. Cert este că a lăsat o amprentă destul de puternică în cultura poporului român”, a mai spus Părintele Ginel Aurelian Ivan.

La mormântul poetului național, de la a cărui trecere în veşnicie s-au împlinit 131 de ani, s-au adunat zeci de bucureșteni care au recitat și cântat pe versurile eminesciene.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…