Poetul Mihai Eminescu omagiat la Centrul de zi din satul Pitulușa

La Centrul de zi Dănuț al Parohiei Broșteni I – Pitulușa din județul Vrancea, s-a desfășurat sâmbătă, 14 ianuarie 2017, proiectul cultural-educațional Eminescu-Luceafăr, eu-o mică stea, ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media al Episcopiei Buzăului și Vrancei.

A zecea ediție a acestui proiect, coordonată de Parohul Parohiei Broșteni I – Pitulușa, Părintele Dorel Norocea, și de preoteasa Elisaveta, a fost organizată în parteneriat cu Primăria Broșteni. Scopul manifestării a fost captarea atenției copiilor și stimularea dezvoltării creativității în realizarea unui eveniment cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

În cadrul acțiunii s-au derulat următoarele activități:

  • Prezentarea vieții și operei lui Mihai Eminescu de profesoarele voluntare de la centru și discuții cu elevii pe baza acestora;
  • Premierea lucrărilor plastice inspirate din opera eminesciană realizate de către copiii de la centru;
  • Un recital în care cei mai mici au rostit poezii;
  • Grupul vocal Angels, al Centrului Dănuț a intonat romanțe pe versuri eminesciene.

Potrivit Elisavetei Norocea, coordonatoarea Centrului de zi Dănuț, evenimentul organizat constituie o formă de manifestare a aprecierii față de poetul Mihai Eminescu.

Evenimentul organizat la Centrul nostru constituie atât o formă de manifestare a aprecierii marelui poet, cât și o dovadă clară că tinerii și copiii pot fi motivați să citească și să studieze opera eminesciană, o comoară vie, care deschide itinerarul poeziei românești spre universalitate, a declarat Elisaveta Norocea.

La final, participanții au fost premiați cu diplome și cărți de Emilian Dumitriu, primarul comunei Broșteni.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiectul Biserica Online continuă

Am început Biserica Online anul trecut în septembrie cu mai multe recomandări privind comportamentul unei parohii pe Facebook, apoi în noiembrie am trecut la Instagram. Următorul material va cuprinde mai multe recomandări despre Instastory şi…