Poetul Mihai Eminescu omagiat la Centrul de zi din satul Pitulușa

La Centrul de zi Dănuț al Parohiei Broșteni I – Pitulușa din județul Vrancea, s-a desfășurat sâmbătă, 14 ianuarie 2017, proiectul cultural-educațional Eminescu-Luceafăr, eu-o mică stea, ne-a precizat Dragoș Olteanu, consilier mass-media al Episcopiei Buzăului și Vrancei.

A zecea ediție a acestui proiect, coordonată de Parohul Parohiei Broșteni I – Pitulușa, Părintele Dorel Norocea, și de preoteasa Elisaveta, a fost organizată în parteneriat cu Primăria Broșteni. Scopul manifestării a fost captarea atenției copiilor și stimularea dezvoltării creativității în realizarea unui eveniment cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

În cadrul acțiunii s-au derulat următoarele activități:

  • Prezentarea vieții și operei lui Mihai Eminescu de profesoarele voluntare de la centru și discuții cu elevii pe baza acestora;
  • Premierea lucrărilor plastice inspirate din opera eminesciană realizate de către copiii de la centru;
  • Un recital în care cei mai mici au rostit poezii;
  • Grupul vocal Angels, al Centrului Dănuț a intonat romanțe pe versuri eminesciene.

Potrivit Elisavetei Norocea, coordonatoarea Centrului de zi Dănuț, evenimentul organizat constituie o formă de manifestare a aprecierii față de poetul Mihai Eminescu.

Evenimentul organizat la Centrul nostru constituie atât o formă de manifestare a aprecierii marelui poet, cât și o dovadă clară că tinerii și copiii pot fi motivați să citească și să studieze opera eminesciană, o comoară vie, care deschide itinerarul poeziei românești spre universalitate, a declarat Elisaveta Norocea.

La final, participanții au fost premiați cu diplome și cărți de Emilian Dumitriu, primarul comunei Broșteni.

Comentarii Facebook


Știri recente