Poetul Mihai Eminescu a fost comemorat la Cluj

Mihai Eminescu a fost comemorat și la Cluj. În centrul orașului, la statuia poetului din fața Teatrului Național, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat o slujbă de pomenire.

„Cu evlavie și emoție îl pomenim astăzi pe poetul nostru național Mihai Eminescu. Avea o dragoste fără de seamă față de țara noastră și a lui. În opera lui poetică și în scrisul lui publicistic se poate observa acest lucru”, a spus ÎPS Părinte Andrei, după cum informează TRINITAS TV.

Momentul de rugăciune a fost urmat de ceremonia depunerii de coroane de flori. Elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj au recitat poezii. Nu au lipsit de la eveniment nici seminariștii clujeni.

Au venit să-i aducă un omagiu lui Eminescu reprezentații autorităților locale și ai partidelor, ai Uniunii Scriitorilor, ai universității clujene și ai Inspectoratul Școlar Județean, dar și ai altor instituții.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…