Poetul Grigore Vieru, comemorat de PS Veniamin și Pr. Constantin Necula în Cahul

Poetul Grigore Vieru a fost comemorat marți, 14 februarie – ziua în care ar fi împlinit vârsta de 87 de ani – la Paraclisul Episcopiei Basarabiei de Sud. Slujba de pomenire a fost oficiată de Pr. Constantin Necula în prezența Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

În cuvântul adresat la final, PS Veniamin a vorbit despre încercările prin care a trecut poetul Grigore Vieru.

„În această zi ne bucurăm să facem pomenirea poetului Grigore Vieru, care s-a născut în data de 14 februarie 1935 la Pojorâta. Așa cum știți, a trecut prin cel de-Al Doilea Război Mondial, a rămas orfan de tată, dar dragostea de neam și de țară i-a marcat întreaga viață pentru că a scris despre patrie, a scris pentru copii și a încercat prin întreaga lui activitate a fi aproape de sufletele celor mai curați, ale celor mai neprihăniți”, a declarat Preasfințitul Părinte Veniamin pentru Trinitas TV.

După slujba parastasului, Episcopul Veniamin și Pr. Necula au mers în Parcul Central din Cahul, unde a avut loc un eveniment cultural dedicat poetului. Au fost prezenți, de asemenea, Excelența Sa Anca Corfu, Consulul României la Cahul, Nicolae Dandis, Primarul Municipiului Cahul, Valeriu Baban, șeful direcției generale de învățământ precum și mai mulți lectori universitari, directori de instituții și elevi ale școlilor din municipiu.

Evenimentul s-a încheiat prin depunerea de flori la bustul poetului situat în fața Parcului Central din Cahul.

În continuare, la sediul Centrului Eparhial, Pr. Constantin Necula a susținut o conferință despre provocările moderne în misiunea pastorală a preotului.

Foto credit: Captură Trinitas TV

Urmărește-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente