Poartă către cer în Parohia Câmpeni

Biserica Parohiei Câmpeni, Protopopiatul Hârlău, județul Iași, a fost sfințită duminică, 24 august 2014, de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Cu acest prilej, preotul paroh Lucian Pronciac a primit distincția de iconom stavrofor, potrivit mmb.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, duminică, 24 august 2014, a avut loc slujba de sfințire a bisericii din Parohia Câmpeni, Protopopiatul Hârlău, județul Botoșani, aflată sub ocrotirea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Piatra de temelie a fost pusă de către Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, în anul 1999. Din anul 2000, la această parohie a fost numit paroh părintele Lucian Pronciac, care s-a ocupat de șantierul acestei biserici. „În cadrul slujbei de sfințire, au fost binecuvântate lucrările acestei noi porți către cer din Eparhia Iașilor. La slujbă au fost prezente autorități județene și locale, precum și mai multe oficialități. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți și diaconi. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, sute de credincioși au venit și au trecut prin fața Sfântului Altar și au asistat la săvârșirea Sfintei Liturghii. Biserica a rămas deschisă pentru închinătorii care doresc să-i treacă pragul și să treacă prin fața Sfintei Mese din Sfântul Altar. La finalul slujbei, părintele paroh Lucian Pronciac a primit distincția de iconom stavrofor. Hirotesia a fost săvârșită de către Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, care a rostit și un foarte frumos cuvânt de învățătură, tâlcuind Evanghelia zilei. De asemenea, Preasfinția Sa i-a încurajat pe credincioși întrucât în perioada următoare urmează pictarea pereților interiori ai bisericii”, a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…