PMB | Va fi stabilit un tarif unic pentru toți operatorii de transport în comun pe rutele București-Ilfov

În ședința Consiliului Director al Asociaţiei de Dezvoltare pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADTPBI) care a avut loc miercuri, 31 octombrie, a fost luată decizia ca pe traseele din Bucureşti-Ilfov pentru toți operatorii de transport public să fie introdus un bilet şi un tarif unic. 

Hotărârea privește atât Societatea de Transport Bucureşti (STB), operatorii regionali, cât şi operatorii privaţi.

Conform comunicatului PMB, transmis de Agerpres, „s-a stabilit că pe traseele de transport Bucureşti-Ilfov vor opera atât de Societatea de Transport Bucureşti (STB), fosta RATB, operatorii regionali aparţinând localităţilor membre ale Asociaţiei (Voluntari, Buftea şi Chitila), dar şi operatorii privaţi”.

De asemenea, „în regiunea Bucureşti – Ilfov se vor introduce un bilet şi un tarif unic pentru călători, urmând ca subvenţiile să fie acordate atât STB, cât şi operatorilor regionali şi celor privaţi, astfel încât transportul să se desfăşoare la acelaşi cost şi în aceleaşi condiţii”.

Primăria Capitalei își propune creşterea calităţii transportului public prin: înnoirea parcului auto al STB cu autovehicule nepoluante, modernizarea unor linii de tramvai, amplasarea de separatoare faţă de traficul rutier, îmbunătăţirea transportului public, astfel încât tot mai mulţi cetăţeni să renunţe la maşinile personale în favoarea transportului public.

Una dintre măsurile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană este înfiinţarea acestei societăţi, cu scopul de a asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi Ilfov, de a elabora planul integrat de transport şi circulaţie și de a asigura integrarea tarifară şi introducerea sistemelor moderne de e-ticketing.

Foto credit: b365.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente