Planificare FORTE cu instituții din Sibiu și Brașov

La Sibiu a avut loc un atelier de lucru în cadrul proiectului Formare Trainică pentru Parteneriat Social – FORTE, cu participarea reprezentanților instituțiilor din județele Sibiu și Brașov, cu putere decizională în domeniul incluziunii sociale, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și ai altor organizații, informează „Ziarul Lumina”.

Invitații au aflat de la reprezentanții Federației „Filantropia”, ai Arhiepiscopiei Sibiului și ai Centrului de resurse regionale din cadrul proiectului FORTE, informații despre planul strategic al eparhiei în domeniul social. Mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost transmis prin consilierul social, pr. Nicolae Rusu, care a exprimat disponibilitatea Departamentului social al eparhiei de a colabora cu instituțiile reprezentate. „Intenționăm să avem parteneri din rândul acestor instituții publice pentru derularea unor proiecte sociale, pe care Arhiepiscopia Sibiului dorește să le implementeze în județele Sibiu și Brașov”, a spus pr. Nicolae Rusu.

Obiectivul întâlnirii a fost ca invitații să cunoască mai bine proiectul implementat în mai multe eparhii din Patriarhia Română și să identifice oportunitățile de colaborare. „Echipa proiectului FORTE a prezentat în cadrul acestui atelier partea cea mai semnificativă a planului strategic, în vederea stabilirii de colaborări viitoare, prin care activitatea de incluziune socială să se realizeze în parteneriat cu aceste instituții”, ne-a spus Roxana Stoica, expert servicii sociale în Federația Filantropia.

Comentarii Facebook


Știri recente