Piesa de teatru creştin „Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam“ va avea premiera în această toamnă

Compania Teatrală  Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectoru II Capitală şi L.T.C.O.R. filiala Sector II vor lansa în această toamnă piesa de teatru creştin intitulată Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam. Spectacolul, care are binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va debuta în perioada 27 – 28 Septembrie 2016  la Teatrul Metropolis din Bucureşti, urmând ca în perioada următoare lansării  piesa să fie jucată pe mai multe scene din Bucureşti şi din ţară.

Spectacolul este narat de Maria Brâncoveanu, aflată în ultima parte a vieţii la Mânăstirea Surpatele, care ne relatează momentele principale ale martiriului soţului şi copiilor ei. Este unghiul subiectiv (ca niste flashuri ale memoriei) al unei femei foarte încercate, prin inima căreia a trecut iatagan după iatagan. Maria Brâncoveanu este o mamă care încearcă să înţeleagă planul lui Dumnezeu cu ea, cu familia ei, cu ţara ei, o femeie care nu îi arată cerului pumnul, ci inima, dar care ar vrea să poată înţelege şi cu mintea. Ea ştie că nu mai poate face nimic pentru copiii ei în plan omenesc, dar doreşte să lupte pentru cauza cinstirii jertfei lor, a declarat Malvina Roşu, manager de proiect.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la parohia Sfântul Pantelimon – Foisorul de Foc din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente