Pictorii care au finalizat practica vor da examen în aprilie

Comisia de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române organizează, în zilele de 15 și 16 aprilie, examenul de admitere pentru perioada de stagiatură a ucenicilor care și-au finalizat perioada de practică. Acesta va avea loc, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, informează „Ziarul Lumina”.

„Candidații la examenul de admitere pentru perioada de stagiatură vor susține următoarele probe practice de desen: un studiu anatomic al corpului omenesc, un portret în mărime naturală, tratate în stil bizantin, și o compoziție cu subiect religios. Probele vor primi note de la 1 la 10, iar declarați admiși vor fi doar candidații care au obținut media generală cel puțin 6.00. Candidații respinși sunt primiți la o nouă examinare numai după o perioadă suplimentară de practică, efectuată până la noul examen, cu aprobarea Comisiei de Pictură Bisericească. Perioada suplimentară de practică trebuie să fie de minimum 90 de zile lucrătoare și, de asemenea, candidatul respins trebuie să solicite, cu cel puțin 15 zile înainte, acordul Comisiei de Pictură Bisericească pentru schimbarea pictorului îndrumător în timpul efectuării noii perioade de practică. Acei candidați respinși de trei ori pierd dreptul de a se mai înscrie și participa la examenul de admitere pentru stagiatură”, a precizat Diana Barbu, secretarul tehnic al Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române.

Înscrierea la examen se face în perioada 3-9 aprilie 2013, la Cancelaria Comisiei de Pictură Bisericească din Bulevardul Regina Maria nr. 1, sector 4, București.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…