Piatră de temelie pentru un nou lăcaș de cult în Municipiul Bistrița

Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului a oficiat Miercuri, 10 aprilie 2013, slujba punerii pietrei de temelie pentru o nouă biserică în municipiul Bistrița. Slujba a avut loc de la ora 18:00 în incinta spitalului de Oncologie de pe strada Alba Iulia, locul unde va fi ridicat noul locaș de rugăciune. Alături de Mitropolitul Clujului a slujit un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte Consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, Arhidiaconul Claudiu Grama și Părintele Protopop de Bistrița, Alexandru Vidican. Au participat pe lângă pacienții și cadrele medicale ale unității spitalicești și autorități locale și județene.

În cuvântul rostit, la finalul slujbei Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a arătat importanța unui loc de rugăciune pentru bolnavi, în întărirea în boli și suferință, potrivit Radio Renașterea.

Înaltpreasfințitul Mitropolit, a precizat că biserica din incinta Spitalului de Oncologie din Bistrița va fi sub patronajul spiritual al „Sfântului Nectarie”, cunoscut credincioșilor ca mijlocitor către Dumnezeu în vindecarea bolilor grave. Proiectul de introducere a spiritualității creștine în actul medical a fost inițiat în urmă cu cativa ani de directorul Spitalului Județean de urgentă din Bistrița, Mircea Gelu Buta. În 1998 a fost sfințit paraclisul din incinta clădirii principale a Spitalului de Urgență. În urma cu doi ani a fost sfințită o nouă biserică ce poartă hramul „Sfinții Doctori fără de arginți” în cadrul spitalului de Pneumoftiziologie. Noua biserică de la Spitalul de Oncologie va fi al treilea locaș de rugăciune construit în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița. De proiect se va ocupa părintele Nicolae Conț, care va încerca cu sprijinul reprezentanților Spitalului Județean și a autorităților locale să finalizeze noua biserică până în toamna acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente