Piatră de temelie pentru un centru social, la Mănăstirea Florești

Un așezământ social destinat copiilor lipsiți de ocrotirea părinților, intitulat „Sfântul Onufrie”, se va ridica la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Florești, județul Cluj. Piatra de temelie a fost pusă de Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează „Ziarul Lumina”.

Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit, miercuri, 13 iunie, terenul din apropierea Mănăstirii Florești pe care se va construi centrul social. La finalul slujbei IPS Mitropolit Andrei a vorbit despre viața veșnică promisă de Mântuitorul Hristos, celor ce se vor asemăna copiilor și despre importanța sprijinirii pruncilor singuri pe lume. Proiectul Centrului „Sfântul Onufrie” a fost inițiat de Asociația Filantropică cu același nume și va fi coordonat de duhovnicul Mănăstirii Florești, părintele Visarion Pașca. Complexul social va cuprinde patru case de tip familial care vor gazdui, fiecare, aproximativ 10 copii care sunt separați temporar sau definitiv de părinți. Cadre specializate le vor oferi îngrijire, educație și suport emoțional, iar maicile mănăstirii se vor implica în activitățile educative precum ore de muzică, de desen și de religie.

Asistență socială la mănăstire

„Încă de la începutul mănăstirii, de când s-a pus piatra de temelie a așezământului monahal cu hramul «Acoperământul Maicii Domnului» de la Florești vrednicul de pomenire Bartolomeu s-a gândit ca această mănăstire să aibă în apropierea ei un centru de asistență socială, un cămin pentru bătrâni, o casă pentru copii și chiar o policlinică”, a spus pr. Visarion Pașca. După ce s-a finalizat construcția mănăstirii, acest proiect poate fi pus în practică. „Anul trecut am reluat în discuție acest proiect cu IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a îmbrățișat ideea de a se face în apropierea Mănăstirii Florești un centru pentru copii cu probleme, pentru cei orfani. Astfel cu binecuvântare arhierească, centrul va fi construit pe un teren în apropierea mănăstirii și va fi ocrotit de Sfântul «Onufrie cel Mare»”, a mai spus pr. Visarion Pașca.

Comentarii Facebook


Știri recente