Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Mitropolia Basarabiei

La 14 august a fost sfințită piatra de temelie a bisericii cu hramul „Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, care va constitui biserica de vară a comunității „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Ialoveni (preot paroh Mihail Tătaru). Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Slujbă, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, între altele, a spus: „Cu multă bucurie am venit aici la Ialoveni, unde știm că există această comunitate de buni creștini, care a demonstrat deja, când a ridicat prima biserică, că poate să fie unită. Rugăm pe Bunul Dumnezeu și pe patronul spiritual al acestui sfânt locaș Dreptcredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, a cărei piatră de temelie am sfințit astăzi, să rânduiască ca oamenii credincioși și darnici să vadă osteneala grupului de credincioși, de aici, de la Ialoveni, în frunte cu domnul epitrop Valeriu Țurcanu și să contribuie și ei după puterea lor la înălțarea acestui sfânt locaș. Nu va fi ușor. Știm cât de greu se ridică o biserică în timpurile noastre. Dar acolo unde este credință în Dumnezeu se reușește. Și aici știm că lucrurile vor merge bine. Avem încredere în părintele Mihail Tătaru, parohul acestei comunități, care este un bun gospodar, că și de data aceasta toate le va chivernisi cumpătat spre slava Lui Dumnezeu. Să fie într-un ceas bun și Doamne ajută”.

Printre cei care au luat cuvântul a fost preotul paroh Mihail Tătaru, domnul Lilian Popescu, președintele Consiliul raional Ialoveni, domnul Valeriu Țurcanu, epitropul bisericii și vice-președinte Consiliul raional Ialoveni și domnul Victor Gonța, consilier parohial și consilier raional.

La slujba de sfințire a fost prezenți: PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, PC preot Ioan Cosoi, vicar administrativ, PC preot Gheorghe Ioniță, protopop de Chișinău și mai mulți preoți din cadrul protopopiatului de Chișinău.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…