Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Cluj-Napoca, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba de sfințire a locului unde va fi ridicat noul lăcaș de rugăciune a fost oficiată de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, marți, 8 octombrie. În sobor s-au aflat preoții din Protopopiatul Cluj II, în frunte cu protopopul Gheorghe Braica, care au participat în dimineața aceleiași zile la cercul preoțesc desfășurat la Biserica „Sfinții Ioachim și Ana”. IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vorbit despre semnificația slujbei de la punerea unei pietre de temelie pentru o nouă biserică, precum și despre biserica spirituală, așa cum amintea Sfântul Apostol Pavel.

Biserica va avea hramul „Sfinții Ioachim și Ana” și va fi construită pe locul actualei bisericuțe de lemn a parohiei, în care s-a slujit timp de 10 ani. Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” a fost înființată în 2001, la inițiativa vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu.

O parohie a existat aici încă din anul 1938, după cum a menționat parohul Eugen Copaciu. „Atunci a fost construită o primă capelă pe strada Fabricii, în casa familiei Câmpean, unde s-a slujit în cartierul acesta mărginaș al Clujului. Au venit ulterior anii grei de refugiu, iar mai târziu comunitatea parohială s-a mutat în Biserica «Sfântul Ioan Botezătorul». În 2001 s-a găsit de cuviință ca aici, în cartierul Bulgaria, să se ridice o biserică. La început s-a construit o biserică din lemn în care s-a slujit mai bine de 10 ani, iar acum începem demersurile pentru construirea unei biserici mai mari, din zid”, a mai spus parohul care a adăugat că până anul viitor sunt speranțe să se finalizeze subsolul lăcașului de rugăciune, pentru a se putea oficia aici sfintele slujbe.

Comentarii Facebook


Știri recente