Piatră de temelie, pentru o biserică ortodoxă în localitatea Zorenii de Vale

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei, a pus în după-masa zilei de 8 iunie 2013, piatră de temelie pentru o nouă biserică în localitatea Zorenii de Vale, comuna Mociu. Slujba de binecuvântare a locului unde va fi construit noul locaș de cult a debutat la ora 17:00. Alături de ÎPS Andrei au slujit preoți consilieri de la Centrul Eparhial, între care îi amintim pe pr. Arhidiacon Claudiu Grama și pe pr. Liciniu Câmpean, părintele protopop al Protopopiatului Cluj I, pr. Ioan Jeler, precum și preoții slujitori ai parohiei, potrivit Radio Renasterea.

După oficierea ritualului de punere a pietrei de temelie, ÎPS Andrei le-a vorbit celor prezenți despre importanța ctitoririi unei biserici: „Nu-i lucru mic a se ctitorii o biserică, ba aș zice, o generație de oameni are o șansă excepțională să ridice o biserică. Ritualul ce s-a săvârșit pentru sfințirea locului și a pietrei, e piatra care se va pune în prima șarjă de beton la temelia bisericii.”

Noua biserică care va fi ridicată în localitatea Zorenii de Vale va avea hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Aceasta va fi construită în stil bizantin și va deservii locuitorii din Zorenii de Vale, care nu au avut până acum un locaș de rugăciune al lor. Aceștia mergeau în fiecare duminică la bisericile din parohiile ortodoxe Mociu I sau Mociu II pentru a participa la sfintele slujbe. Biserica urmează sa fie construită în centrul satului, lângă școală, după cum a precizat părintele Iustin Câmpean, preot slujitor în parohia ortodoxă Mociu I.

Comentarii Facebook


Știri recente