PF Rastislav a ajuns la București, în prima sa vizită în România ca Primat al Bisericii Cehiei și Slovaciei

Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, a ajuns joi în România. Este prima sa vizită în România în calitate de conducător al Bisericii Cehiei și Slovaciei și are loc în contextul manifestărilor dedicate hramului Sfântului Cuvios Dimitrie 2017.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia, împreună cu delegația însoțitoare, a aterizat în 26 octombrie 2017 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Ei au fost întâmpinați de IPS Laurențiu, ca delegat al Părintelui Patriarh Daniel, în Salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă.

După oficierea unui polihroniu, delegatul Părintelui Patriarh Daniel a mulțumit pentru participarea ierarhilor din Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehe și Slovaciei la Sărbătoarea Ocrotitorului Bucureștilor.

Ierarhul va coliturghisi mâine împreună cu Patriarhul Kirill, Patriarhul Daniel și ceilalți ierarhi invitați, la hramul Catedralei Patriarhale.

Duminică, 29 octombrie 2017, Mitropolitul Rastislav va prezida Sfânta Liturghie oficiată pe Colina Patriarhiei, în încheierea manifestărilor dedicate Sărbătorii Sfântului Dimitrie.

Arhiepiscopul Rastislav de Prešov a fost întronizat Mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Cehiei şi Slovaciei în anul 2013. Biserica Ortodoxă a Cehiei şi Slovaciei este cea mai tânără Biserică Ortodoxă Autocefală.

Comentarii Facebook


Știri recente