PF Neofit la înmormântarea IPS Dometian: Trecerea sa la cele veşnice este o pierdere uriaşă pentru întreaga Ortodoxie

Înmormântarea IPS Dometian (3)

Cuvintele au fost rostite de Patriarhul Bulgariei la slujba de înmormântare a  Mitropolitului Vidinului care a trecut la Domnul în data de 18 septembrie. Preafericitul Părinte Patriarh Neofit a evidenţiat în necrologul său sârguinţa cu care Mitropolitul Dometian şi-a îndeplinit misiunea, numindu-l „un mărturisitor râvnitor al adevărului evangheliei”.

Slujba de înmormântarea a avut loc ieri, 20 septembrie 2017, în catedrala Sfântul Dimitrie din Vidin, informează site-ul oficial al Patriarhiei Bulgariei. IPS Părinte Dometian a fost condus pe ultimul drum de numeroşi ierarhi, credincioşi şi apropiaţi ai Înaltpreasfinţiei Sale care au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Slujba înmormântării a fost oficiată de Preafericitul Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei, alături de care au slujit mai mulţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, dar şi din alte Biserici Ortodoxe surori. Din partea Bisericii noastre a participat pr. Neluţu Oprea, reprezentantul Patriarhiei Române în Bulgaria.


IPS Dometian s-a născut în anul 1932, a depus voturile monahale în 1959 şi a fost hirotonit episcop în 1974. În perioada 1979-1983 a slujit la reprezentanţa Bisericii Ortodoxe a Bulgariei din Akron, Ohio, SUA. La reîntoarcerea sa în Bulgaria, a devenit vicar al Mitropoliei de Sofia şi ales Mitropolit al Vidinului în 1987.

Foto credit: Patriarhia Bulgariei

Comentarii Facebook


Știri recente