Peste 5000 de buzoieni au sărbătorit Învierea Domnului la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”

Praznicul Învierii Domnului sau Sfintele Paști a adunat peste 5000 mii de buzoieni la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din municipiu.

La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a împărțit Sfânta Lumină de la Ierusalim credincioșilor prezenți în curtea lăcașului de cult și în rondul din fața acestuia.

Preoți și alți delegați din teritoriu au primit sâmbătă seară, 27 aprilie 2019, la Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, Lumina Sfântă, pe care au dus-o în întreaga Eparhie.

Începutul slujbei de Înviere a fost oficiat în pridvorul Catedralei „Înălțarea Domnului”, după care Chiriarhul Buzăului și Vrancei a dat citire cuvântului pastoral intitulat „Taina morții, în lumina Sfintei Învieri”.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Utrenia pascală și Sfânta Liturghie în lăcașul de rugăciune, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, au fost oferite 750 de cutii credincioșilor conținând cozonac, pască, ouă roșii, pâine binecuvântată, numită „paști”, și câte o sticlă de vin bisericesc.

În Duminica Sfintelor Paști, la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău, a fost oficiată Vecernia specială, cunoscută și sub denumirea de „A doua Înviere”.

Un sobor de slujitori, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, a citit în cadrul slujbei textul evanghelic de la Ioan, capitolul 20, versetele de la 19 la 25, în douăsprezece limbi: română, greacă, latină, ebraică, slavonă, rusă, bulgară, engleză, franceză, germană, italiană și spaniolă.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente