Peste 50 de copii dintr-o comună prahoveană, înscrişi în proiectul „Alege şcoala pentru viață!”, au vizitat Capitala

Cincizeci şi cinci de copii din comuna prahoveană Măneciu, beneficiari ai proiectului „Alege şcoala pentru viață!”, au vizitat Bucureştiul, joi, 4 august. 

Ei au vizitat Catedrala Patriarhală, Palatul Patriarhiei, Parcul Herăstrău și Muzeul Satului, unde au participat la atelierele de meșteșuguri.

„Excursiile tematice organizate în cadrul proiectelor educaționale Alege Școala! au multiple valențe de informare, educare și formare a copiilor. O excursie în afara localității este atractivă la orice vârstă pentru că se desfășoară într-un cadru nou, stârnește interes, produce bucurie, facilitează acumularea de cunoștințe noi, chiar dacă necesită efort suplimentar”.

„Excursia organizată astăzi, la București, pentru copiii din comunitatea Măneciu, județul Prahova, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, reprezintă un moment deosebit în viața acestora”.

„Copiii au trăit bucuria rugăciunii în Catedrala Patriarhală, au învățat să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor din viața Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, au apreciat solemnitatea Palatului Patriarhiei și, mai târziu, s-au întrecut în arta meșteșugului la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti din capitala României”, a precizat Pr. Florin Marica, directorul Proiectelor Alege Școala! – Patriarhia Română.

Excursiile tematice organizate în cadrul Proiectelor educaționale Alege Școala! arată grija Bisericii de a veni în sprijinul multor copii, ajutându-i să-și păstreze echilibrul emoțional prin cultivarea dragostei față de semeni, de Biserică și de Școală, a mai menţionat Pr. Florin Marica.

Alege şcoala pentru viață!”

În anul 2021, Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a demarat în luna aprilie proiectul „Alege şcoala pentru viață!”, cofinanțat din fonduri europene, un program-pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Proiectul are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a 270 de copii expuși acestui risc, ce provin din județele Prahova, comuna Măneciu și orașul Comarnic, și Vaslui, orașul Huși.

Mai multe imagini de la evenimente, aici.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente