Peste 250,000 de pelerini merg anual în Sfântul Munte. Românii, printre principalii vizitatori

Datorită numărului de pelerini în continuă creștere, compania de transport maritim Agioritikes Grammes a fost nevoită să lanseze o nouă ambarcațiune pentru a transporta pelerinii către Muntele Athos, informează Orthochristian.

Este deja al nouălea mijloc de transport pus în funcțiune pentru transferul turiștilor din Ouranoupolis spre „Grădina Maicii Domnului”, așa cum a fost numit Sfântul Munte.

„Mai mult de 250.000 de pelerini merg anual în Sfântul Munte. Vizitele sârbilor, românilor și bulgarilor au contribuit la creșterea fluxului de pelerini ”, a declarat Riginos Tsanos, directorul companiei de transport.

Basilica Travel, organizează frecvent pelerinaje în Sfântul Munte. Mai multe detalii pot fi consultate pe site-ul Basilica Travel.

În ultima perioadă, tot mai multe personalități cunoscute din România au ales să meargă în pelerinaj, în Muntele Athos, pentru reculegere

Citește și:

Foto credit: orthochristian.com

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…