Peste 120 de persoane din Mizil au participat la Campania „Donează sânge, salvează o viață”

Peste 120 de enoriași și elevi majori din orașul Mizil au donat sânge în ziua de 16 octombrie 2018 în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”.

Donarea de sânge s-a desfășurat pentru a 9-a oară în orașul Mizil, la Centrul Cultural „Adrian Păunescu”.

Evenimentul a fost organizat de membrii L.T.C.O.R. filiala Mizil, sub coordonarea părintelui Alexandru Croitoru în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești.

O donatoare din cadrul LTCOR Mizil. Foto: LTCOR Mizil

Campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!” a început în urmă cu patru ani, la iniţiativa Preafericitului Pă­rinte Patriarh Daniel şi sub coordonarea arhim. Ciprian Grădi­naru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naţionale.

Iniţial, această campanie de donare de sânge era destinată numai pentru centrele de transfuzii sanguine, liceele, universităţile, punctele de lucru ale Jandar­meriei Române, ale Armatei sau ale Poliţiei din cuprinsul jude­ţelor Ilfov şi Prahova, dar ulterior campania a fost extinsă şi în alte judeţe ale ţării.

Nevoia de sânge

La fiecare trei secunde, un român are nevoie de sânge, însă doar 2% dintre români donează, iar o singură donare salvează trei vieţi.

Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite în urgență, pentru salvarea vieții victimelor accidentelor rutiere, pentru gravide și copii, dar și pentru bolnavii cu cancer.

Foto credit: LTCOR Mizil

Comentarii Facebook


Știri recente