Peste 100 de studenți ASCOR din toată țara și din Chișinău, așteptați la hramul Sfintei Parascheva

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Iași așteaptă, în aceste zile, membri ai asociației din toată țara să participe la sărbătoarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Studenții pelerini vor primi cazare și mâncare și vor avea posibilitatea să viziteze mănăstirile din oraș și din împrejurimi.

Și în acest an, membrii ASCOR Iași se vor implica activ în evenimentele prilejuite de marea sărbătoare a Sfintei Cuvioase Parascheva. Lor li se vor alătura și membri ai filialelor ASCOR din toată țara, cât și din Chișinău. Mai multe detalii despre activitățile ASCOR din această perioadă ne-a oferit în rândurile ce urmează Dimitrie Răducu Barabulă, președintele ASCOR Iași: „Ca în fiecare an, în perioada serbării Cuvioasei Parascheva, așteptăm și acum în jur de 100 de studenți ascoreni de la celelalte filiale din țară, cât și din Chișinău să fie prezenți alături de noi la marele hram al orașului nostru. Cu sprijinul Facultății de Teologie din Iași, le vom asigura tinerilor pelerini cazare, iar cu sprijinul Cantinei «Sf. Haralambie», le vom oferi prânzul și cina. În același timp, la sediul nostru vor fi voluntari în permanență, care vor oferi pelerinilor informații, precum și ceai cald pe perioada nopții. Pentru studenții ascoreni care vor sta mai multe zile în Iași, vom organiza un pelerinaj și pe la celelalte mănăstiri din oraș, la Galata, Cetățuia, Frumoasa și Golia, pentru ca șederea lor să fie cât mai rodnică duhovnicește și cultural. În final, doresc să-i invit pe toți tinerii și studenții să participe la procesiunea «Calea Sfinților», care va avea loc în această seară, manifestare tradițională pentru această perioadă de sărbătoare care presupune un pelerinaj cu moaștele Sfintei Parascheva prin oraș, ce va fi condus de un alai de preoți și ierarhi. Noi, cei de la ASCOR, vom fi prezenți la procesiune îmbrăcați în costume populare și purtând în mâini făclii și drapelul național”.

Cu sprijinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, ASCOR Iași va desfășura în aceste zile și o activitate de colportaj. La un stand amenajat în curtea Mitropoliei, studenții vor oferi spre vânzare icoane realizate la atelierul de litografie, cruciulițe și troițe sculptate, metanii, precum și broșuri ce conțin conferințe ASCOR din anii â90, apărute la Editura Doxologia în cadrul Colecției „Liman duhovnicesc”. Banii obținuți din vânzarea obiectelor religioase vor reprezenta o sursă de venit pentru sprijinirea activităților ce se vor desfășura în acest an universitar.

Activități și la ATOR Iași

Și membrii Asociației Tineretului Ortodox Român (ATOR) – filiala Iași așteaptă în aceste zile sosirea mai multor tineri din orașele Constanța, Botoșani și Sibiu, după cum ne-a menționat Miruna Țupu de la ATOR Iași. Pe lângă cazarea și asigurarea hranei pentru membrii ATOR ai filialelor din aceste orașe, tinerii din ATOR Iași vor ajuta la activitățile desfășurate în această perioadă de Departamentul „Pro Vita” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Pentru a marca hramul Cuvioasei, membrii ATOR Iași au lansat și un concurs de cunoștințe despre viața și minunile Sfintei, premiile constând în cărți și icoane.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…