Persoanele nevăzătoare și cele cu deficiență de auz la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare“ din Ploiești

Membrii Asociației nevăzătorilor din Ploiești și persoanele cu deficiență de auz au participat joi, 1 septembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica Sfântul Vasile cel Mare din Ploiești. Evenimentul a fost organizat la inițiativa celor două protoierii din municipiu și a avut loc cu ocazia începutului Noului An Bisericesc, notează site-ul Protoieriei Ploiești.

Totodată, cele 130 de persoane prezente la parohia ploieșteană au participat și la slujba de Te Deum oficiată imediat după Sfânta Liturghie. Aceștia s-au rugat lui Dumnezeu pentru sănătate și înțelepciune.

Pentru persoanele cu deficiențe de auz, slujba a fost tradusă în limbaj mimico-gestual de părintele Mirel Ilie, responsabilul Arhiepiscopiei Bucureștilor cu pastorația celor fără auz.

Din sobor au făcut parte părintele Mihăiță Stroe, protopop al Protoieriei Ploiești Sud, părintele Matei Adrian, protopop al Protoieriei Ploiești Nord, părintele Marius Ciprian Dinu, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor, părintele Ciprian Șuț, preot de caritate din cadrul Asociației nevăzătorilor din Ploiești, împreună cu toți preoții de caritate din județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente